De kersenboomgaard in bloei – 2018
De kersenboomgaard in bloei – 2018

Recept stoofperen Gieser wildeman

Benodigdheden

  • 3 kg Gieser Wildeman stoofperen
  • 150 à 200 ml water. (evt. gedeelte vervangen door puur kersensap)
  • Kaneelstokje
  1. Schil de peren, snijd ze vervolgens in tweeën en haal het klokhuis eruit.
  2. Zet ze op met de juiste hoeveelheid water (& evt. kersensap) op een hoge warmtebron. Breng het aan de kook.
  3. Af en toe de peren omscheppen. (Hierbij is een vleesvork makkelijk in gebruik)
  4. Op lage warmtebron laten sudderen. +/- 5 uur sudderen voor het lekkerste resultaat
  5. evt. peren kokend in schone potten, die verwarmt zijn in heet water, doen. Goed vol doen. Potten op de kop af laten koelen.
Onze kraam in de kersenboomgaard
Onze kraam in de kersenboomgaard
Kersenbomen beschermd tegen de vogels en de regen
Kersenbomen beschermd tegen de vogels en de regen
De Witteveen, onze boomgaard in bloei.
De Witteveen, onze boomgaard in bloei.
Oma Smorenburg plukte ook graag een appel
Oma Smorenburg plukte ook graag een appel
Planten van de nieuwe fruitbomen
Planten van de nieuwe fruitbomen
De boomgaard in de sneeuw
De boomgaard in de sneeuw
Onze kraam op de Streekmarkt
Onze kraam op de Streekmarkt
Fruit sorteren
Fruit sorteren
Kersenpit spugen op de streekmarkt
Kersenpit spugen op de streekmarkt
Peren in een mooie vorm
Peren in een mooie vorm
Perenbomen in bloei op de Streekmarkt in Woerden
Perenbomen in bloei op de Streekmarkt in Woerden
Een leuk filmpje over onze kersenboomgaard. Komt u ook gezellig langs om onze heerlijke kersen te proeven?
Peren plukken
Peren plukken
Doorkijkje in de appelboomgaard
Doorkijkje in de appelboomgaard
Druk in de pluk
Druk in de pluk
Warm houden van de bomen zodat de vruchten niet bevriezen
Warm houden van de bomen zodat de vruchten niet bevriezen