
Het waren weer koude nachten, waarbij er vaak beregend is om de oogst te beschermen

De kersenboomgaard in bloei – 2018
Recept stoofperen Gieser wildeman
Benodigdheden
- 3 kg Gieser Wildeman stoofperen
- 150 à 200 ml water. (evt. gedeelte vervangen door puur kersensap)
- Kaneelstokje
- Schil de peren, snijd ze vervolgens in tweeën en haal het klokhuis eruit.
- Zet ze op met de juiste hoeveelheid water (& evt. kersensap) op een hoge warmtebron. Breng het aan de kook.
- Af en toe de peren omscheppen. (Hierbij is een vleesvork makkelijk in gebruik)
- Op lage warmtebron laten sudderen. +/- 5 uur sudderen voor het lekkerste resultaat
- evt. peren kokend in schone potten, die verwarmt zijn in heet water, doen. Goed vol doen. Potten op de kop af laten koelen.

Belangstelling voor de appel van de nieuwe generatie

Kraam op de Streekmarkt

Floor geniet van de prachtige perenbloesem!

Volop aan het beregenen van de appelboomgaard

Onze kraam in de kersenboomgaard

Kersenbomen beschermd tegen de vogels en de regen

De Witteveen, onze boomgaard in bloei.

Oma Smorenburg plukte ook graag een appel

Planten van de nieuwe fruitbomen

De boomgaard in de sneeuw

Onze kraam op de Streekmarkt

Vierde generatie geniet ook van de kersenboomgaard!

Vierde generatie geniet ook van de kersenboomgaard!

Fruit sorteren

Kersenpit spugen op de streekmarkt

Peren in een mooie vorm

Perenbomen in bloei op de Streekmarkt in Woerden
Een leuk filmpje over onze kersenboomgaard. Komt u ook gezellig langs om onze heerlijke kersen te proeven?

Vierde generatie geniet ook van de kersenboomgaard!

Peren plukken

Doorkijkje in de appelboomgaard

Druk in de pluk

Warm houden van de bomen zodat de vruchten niet bevriezen